Small & short zijn beautiful

Redactieshortlease

Grote auto’s of kleine auto’s, lage auto’s of hoge auto’s, dure auto’s of goedkope auto’s, onze voorkeuren als consument verschuiven continu door de jaren heen. Stond een paar jaar geleden een stevige SUV nog bovenaan de voorkeurslijst, vandaag de dag hebben de fabrikanten hun modellen alweer aangepast aan nieuwe wensen.

Trends

Een aantal trends zijn heel duidelijk zichtbaar in de markt. De eerste is dat – mede ingegeven door de economische omstandigheden – mensen de voorkeur geven aan auto’s met lagere lasten. Daarbij gaat het vooral om brandstofverbruik en belastingen. Electrisch of hybride rijden geeft deze trend flink de wind in de rug.

De tweede trend is dat de tijd van ‘big is beautiful’ voorbij lijkt. ‘Small is beautiful’ telt tegenwoordig ook mee. Er is de afgelopen jaren een hele nieuwe generatie kleinere auto’s op de markt gekomen waarmee iemand zakelijk uitstekend voor de dag kan komen. Het zijn kleinere auto’s die alle ruimte en comfort bieden voor zakelijk gebruik. Ze zijn slim ontworpen door de autofabrikanten en zijn niet meer te vergelijken met de kleine auto van 10 jaar geleden.

De derde trend is dat mensen, zowel zakelijk als privé, zijn gaan nadenken over het werkelijk gebruik van een auto. Hoe vaak gebruik ik een auto werkelijk en wat zijn mijn kapitaallasten eigenlijk? Dat is een terechte vraag voor zowel de privé – als zakelijke rijder. Zo zijn er op de particuliere markt veel initiatieven ontstaan rond car sharing, een voorbeeld is Greenwheels. Een model waarbij mensen op voorhand aangeven hun auto uit te willen lenen.

Small is weer beautiful!

Op de zakelijke markt voor ZZP-ers en bedrijven is het concept short lease ontstaan. Het is niets meer en minder dan het flexibeler inzetten van auto’s waardoor de totale lasten veel lager worden. Gecombineerd met de trend van kleine representatieve auto’s ligt daar een geweldige kans voor bedrijven. Goedkoper rijden én flexibeler rijden gaan nu opeens samen in de zakelijke markt. De ‘kleine’ zakelijke auto is nu goedkoper dan ooit. Dit zogenaamde A-segment is het grootste segment in de markt met de Volkswagen Up als populairste model. De kleine auto heeft een grote zakelijke status en uitstraling gekregen. Small is weer beautiful!

De groeiende trend van short lease gebruik van auto’s gaat de komende 10 jaar nog wel even door. Gesteund door innovatie en technische ontwikkeling aan de kant van de fabrikanten. Slim en kostenbewust is de nieuwe norm in de zakelijke markt. Small & short zijn samen dus de ideale oplossing voor de moderne ondernemer. Iedere zakelijke rijder kan van deze ontwikkeling profiteren.

DEEL DIT BERICHT

RedactieSmall & short zijn beautiful