Short lease: dag en nacht standby!

Redactieshortlease

Stand-by is een machinefabriek in Boxtel. Op het oog niet groot met 7 werknemers, maar wel een speler op de Europese markt. Het bedrijf ontwikkelt kartonnage machines en verleent service. Het zijn machines die grote inpakdozen voor allerlei goederen – bijvoorbeeld zonwering – precies op maat fabriceren. Stand-by is één van de 700.000 MKB bedrijven die kurk zijn onder de Nederlandse economie.
Per jaar levert het bedrijf 5 à 6 machines aan haar klanten. Het kenmerk van het bedrijf is de sterk wisselende drukte. Als een machine bijna klaar is dan wordt de werkdruk het hoogst. Ook als er meerdere storingen tegelijk worden gemeld moeten alle zeilen worden bijgezet. De service medewerkers moeten binnen 24 uur bij iedere klant in Europa kunnen zijn.

De auto is daarvoor vaak het meest geschikte vervoermiddel. Er moet een koffer met meetapparatuur mee en niet iedere klant is met het vliegtuig even makkelijk te bereiken. En in 24 uur kan je een heel eind komen binnen Europa. Stand-by beschikt standaard over twee bedrijfswagen. Dat is voldoende voor de 240 dagen in het jaar dat het ‘gewone werkdagen’ zijn. Maar die andere 125 dagen is er onverwacht meer vervoerscapaciteit nodig. Bijvoorbeeld vanwege extra service aanvragen, machine leveringen of acquisitiegesprekken met klanten.

Oprichter René Janssen – 30 jaar geleden in zijn eentje begonnen – heeft hier goed over nagedacht. Voor die 125 dagen per jaar heeft hij niet permanent één of twee extra auto’s nodig. Dat zou een verspilling van geld zijn en daar houdt hij als ras ondernemer niet zo van. Voor die extra drukke dagen per jaar heeft hij een overeenkomst gesloten met een short lease bedrijf. Hij kan daardoor op ieder moment een auto afroepen die binnen twee uur voor de deur staat. Zodat hijzelf of een van zijn werknemers direct kan vertrekken naar iedere bestemming.
Hij hoeft geen contracten te tekenen en allerlei administratieve trajecten te doorlopen, die zijn vooraf al vastgelegd met het short lease bedrijf. Ook kan hij – afhankelijk van de omstandigheden – kiezen uit een wat grotere of kleinere auto. Het is letterlijk bellen, leveren en rijden. En niet onbelangrijk, Stand-by beschikt direct over een veilige en moderne auto waarmee de werknemers op pad gaan.

Zo gaat René als ondernemer slim met zijn kosten om. Die 240 dagen per jaar dat hij geen extra auto nodig heeft, betaalt hij er ook niet voor. Zo heeft de onderneming geen onnodig kapitaalbeslag en geen onnodige afschrijvingen. Tegelijk is René volledig flexibel met zijn vervoer. Door de short lease overeenkomst is levering van één of meer auto’s binnen twee uur gegarandeerd. René ervaart de samenwerking met het short lease bedrijf als veel meer dan alleen een ‘autootje’ leveren. Samen met hem hebben ze het short lease contract opgesteld en de totale kosten van het vervoer binnen zijn onderneming gestroomlijnd. Waarbij ze gekeken hebben naar zijn belang en het totale kostenniveau, inclusief de twee bestaande bedrijfswagens. Eigenlijk is het precies de manier waarop René ook werkt met zijn eigen klanten: op basis wederzijds vertrouwen. Hij heeft daarom short lease al aan meerdere MKB-collega’s aanbevolen. Voor René is short lease letterlijk dag en nacht standby.

Meer weten over wat short lease kan betekenen voor u als ondernemer? Neem gerust eens contact op met Smitleasing.

DEEL DIT BERICHT

RedactieShort lease: dag en nacht standby!