De moderne auto als ‘short lease’ kantoor

Redactieshortlease

De auto is natuurlijk een handig vervoermiddel. Het is altijd lekker om snel van A naar B te toeren. De afgelopen tien jaar is het rijden wel een stukje comfortabeler geworden. Waar we vroeger het Shell stratenboek op de hoedenplank hadden liggen, is vandaag iedere auto uitgerust met moderne navigatie. Ook geeft de computer ons allerlei informatie over brandstofverbruik, de meest economische route en onze rijstijl.

Met alle technologie voelt het tegenwoordig alsof je als een piloot in de eigen auto stapt. Door al die gadgets heeft de auto er een bijzondere functie bijgekregen, namelijk die van een rijdend kantoor. Zo zorgt bluetooth ervoor dat we handsfree kunnen bellen en via de 12-volt stekker laden we onze apparatuur op tijdens het rijden. Zo is de sigarettenaansteker opnieuw weer nuttig geworden.

Een goede internetverbinding in de auto kan ook handig zijn. Er zijn mobiele routers verkrijgbaar op de markt die zorgen voor een directe Wifi verbinding. Als alternatief kan via verschillende apps de dichtstbijzijnde Wifi locaties van een hotel of tankstation worden opgespoord. Voor de echte ‘diehards’ die letterlijk willen werken in de auto zijn er autotafels beschikbaar voor de voorstoel of de achterbank. Dat werkt een stuk makkelijker dan met de laptop op schoot.

Al die handige oplossingen zorgen er voor dat we productief zijn onderweg. En wie hard werkt onderweg moet natuurlijk ook regelmatig eten. Daarin is ook veel veranderd afgelopen 10 jaar. De broodjesspeciaalzaken van de tankstations hebben exotische namen gekregen als Grab&Go of Deli2go. Geen klef verpakte broodjes meer voor de autoreiziger, maar een krakend vers broodje met frisse salade. En het kan altijd sneller. In februari dit jaar werd de eerste snelweg-drive-thru voor verse broodjes geopend aan de A28.

Alles is tegenwoordig voorhanden om comfortabel te reizen en om onderweg productief te werken. Het heeft de auto nog aantrekkelijker gemaakt. Maar dan moet er eerst natuurlijk wel een goede auto worden gekozen. Ook dat is snel veranderd de afgelopen jaren. Het leasen van een auto voor lange tijd – long lease – heeft plaats gemaakt voor short lease. Via short lease beschikt een persoon of bedrijf flexibel over een auto. De auto wordt binnen een paar uur geleverd en kan zonder kosten terug gegeven worden als deze niet meer nodig is.

Voor wie flexibel wil zijn als organisatie is short lease een fantastisch concept. Moderne auto’s tegen een duidelijk en vast bedrag. Met alle mogelijkheden om je wensen aan te passen, bijvoorbeeld bij de behoefte aan een grotere auto. Met short lease bepaal je zelf op welke momenten je wilt beschikken over het ‘rijdende kantoor’. Het is de oplossing voor ZZP-ers die tijdelijk een auto nodig hebben en grotere bedrijven die zonder lange contracten hun wagenpark willen uitbreiden.

Het rijdende kantoor wordt steeds moderner. En natuurlijk nog even een tip. Werken onderweg is handig, maar natuurlijk wel even op tijd ontstressen onderweg en niet appen tijdens het rijden. En voor de rest wensen we je veel plezier met het rijdende short lease kantoor!

DEEL DIT BERICHT

RedactieDe moderne auto als ‘short lease’ kantoor